Bedrijfsgegevens

Studio A'lien

Annelien Van Pelt
Steenweg op Turnhout 76
2330 Merksplas

0032494200140
annelienvanpelt@hotmail.com

BE0526790271

 

Producten

Studio A'lien verkoopt handgemaakte juwelen uit polymeerklei. Soms kan je ook uniek samengestelde items vinden gemaakt uit acryl of acetaat. Daarnaast verwerken we ook messing, brass, ... in bepaalde items. Messing (brass) is een legering van twee metalen: koper en zink. Het is volledig nikkelvrij, Alle oorhangers en -stekers zijn gemaakt uit roestvrij staal (RVS), tenzij anders vermeld bij dat specifieke product in de webshop. RVS is een anti-allergisch materiaal waarbij geen nikkel aan de buitenkant van het materiaal zit. De meeste mensen met gevoelige oren kunnen dit materiaal goed verdragen.

 

Polymeerklei-oorbellen worden met de hand gemaakt en daardoor kunnen de structuur, kleur en patroon telkens lichtjes variëren. De kleuren worden zo goed als mogelijk weergegeven op de productfoto's, al kunnen deze in realiteit soms lichtjes afwijken.

 

Alle oorbellen worden met de hand in België door mezelf gemaakt. Zo ontstaat telkens een lokale en handgemaakte collectie die speciaal voor jullie en met heel veel liefde gecreëerd wordt. Elk exemplaar wordt in zeer beperkte oplage gemaakt, soms zelfs maar 1 stuk. Je zal dus telkens met een (bijna) uniek stuk rondlopen.

Als een item uitverkocht is, kan het soms dat deze op een later tijdstip nog bijgemaakt worden en dus aangevuld worden in de shop. Evengoed kan dit ook niet zo zijn om wille van de steeds beperkte oplage en het blijven creëren van telkens nieuwe collectie.

 

Bewaaradviezen

Polymeerklei breekt niet als je het laat vallen. Wel kan het stukgaan als er bepaalde druk wordt uitgeoefend door het klei-onderdeel bvb. om te buigen of door aan de verschillende onderdelen te trekken opdat het kan scheuren aan het bevestigingsgaatje. Bewaar en vervoer je juwelen dus best zorgvuldig.

 

  • Zorg dat je bij het aan en uit doen van je juwelen niet aan de klei onderdelen trekt, maar de steker vastneemt. 
  • Polymeerklei en RVS is bestand tegen water, messing iets minder. Doe jouw juwelen best uit tijdens het douchen, zwemmen, ... en bewaar ze niet in vochtige ruimtes.
  • Ga niet slapen met jouw juwelen aan, berg ze wel zorgvuldig op in een doosje.
  • Wil je je juwelen meenemen op vakantie, stop deze dan niet in een zakje, wel in een doosje (dit kan bvb. een eenvoudig plastieken bewaardoosje zijn). 
  • Polymeerklei kan je schoonmaken door er voorzichtig met een vochtig doekje over te wrijven. Indien je klei-onderdeel matter is geworden na verloop van tijd, kan je de klei-deeltjes behandelen door ze zachtjes in te wrijven met een doekje met daarop een klein beetje vaseline of handcrème. Doe dit zachtjes zonder te hard te 'trekken' of druk uit te oefenen, zodat de klei niet breekt.
  • Messing gaat oxideren wanneer het in aanraking komt met lucht en vocht en zal daardoor gaan verkleuren. Dit hangt vaak ook af van de zuurtegraad van jouw huid. Sommige mensen ervaren een donkere of groene verkleuring op de huid. Dit is niet schadelijk. Messingonderdelen kan je poetsen/polijsten met een daarvoor bestemd vijltje (zie webshop) of proper wrijven met een zilverpoetsdoekje of een doekje met een beetje tomatenketchup. Let hierbij ook op dat je heel zachtjes wrijft zonder druk uit te oefenen op de polymeerklei, zodat je de klei-onderdelen niet stuk trekt. Vijl niet op de klei-onderdelen, want dan maak je krasjes op de klei.

 

Prijzen

De prijzen op de website zijn zonder BTW (Studio A'lien is namelijk een kleine onderneming, vrijgesteld van BTW). De prijzen zijn geldig op de dag wanneer ze op onze website worden aangeboden en op de dag dat de bestelling geplaatst wordt. Studio A'lien houdt zich het recht om de prijzen van de producten en de productinformatie te wijzigen en te corrigeren.  Wanneer korte tijd na aankoop een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. Studio A'lien kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die onjuist zijn zoals bvb. bij invoer-, zet- of drukfouten. Alle productinfo, prijszettingen en orderinformatie blijven te allen tijde onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen en correcties.

 

Verzenden - levertermijn

Van zodra je bestelling ontvangen en betaald werd, krijg je een mailtje ter bevestiging van je bestelling. Nadien krijg je een volgend mailtje als je pakketje verzonden is. Momenteel doe ik Studio A'lien bovenop mijn halftijdse hoofdberoep en naast de zorg voor onze 2 kleine kindjes. Ik tracht wel minstens 2x/week te verzenden. Je pakketje zal dus niet de volgende dag in je brievenbus zitten, maar normaal wel binnen de week (tenzij de leverdiensten niet willen meewerken of wij op vakantie zijn, maar dit laatste zullen we dan ook duidelijk vermelden). 

 

Plaats je een bestelling op maat, dan moet jouw unieke exemplaar op dat moment nog gemaakt worden en zal de levertermijn dus langer zijn. Dit bespreken we telkens in onderling overleg.

 

Om de verzendkosten te drukken en aangezien een juweeltje niet zo groot is, verzenden we in een postdoosje dat voldoet aan de afmetingen voor 'brievenbuspost'. Dit betekent dat het doosje max. 4cm dik is en dus door de gleuf van je brievenbus past. Daardoor betaal je enkel de postzegelkosten (2 zegels) en een minieme bijdrage voor de verzenddoosjes. Gezien de huidige postzegelkosten, komt het verzenden dan op € 3 momenteel. Afhalen ter plekke in het atelier is ook mogelijk en dit is uiteraard gratis. Deze optie kan je aanduiden bij het afrekenen. Vanaf €60 euro leveren we gratis.

 

Ter plekke uitkiezen

Je kan ook ter plaatse komen kiezen. Zo heb je natuurlijk het beste beeld van kleur, materiaal, afmetingen, ... We hebben geen winkel, maar als je graag eens langskomt voor een privé collectievoorstelling, geef dan een seintje en we kijken voor een afspraak. 

Retourneren

Hou er rekening mee dat alles met de hand vervaardigd wordt. Daardoor kan de structuur, kleur en patroon telkens lichtjes variëren. De kleuren worden zo goed als mogelijk weergegeven op de productfoto's, al kunnen deze in realiteit soms lichtjes afwijken. 

Is het item niet naar jouw verwachting? Contacteer mij binnen de 7 dagen via het formulier op de contactpagina of rechtstreeks naar één van de contactgegevens die je op die pagina terug vindt. Ik mail je zo snel mogelijk terug omtrent het regelen van eventuele retour. De retourkosten zijn dan wel voor de klant. 

Is het item beschadigd bij je toegekomen of werd er een foutief product verzonden? Contacteer mij onmiddellijk via het formulier op de contactpagina of rechtstreeks naar één van de contactgegevens die je op die pagina terug vindt. Stuur een foto mee van je {beschadigde) product. We evalueren de situatie en proberen deze zo snel mogelijk recht te zetten.

Geraakt je product later beschadigd en heb je toch onze bewaaradviezen gevolgd (zie hieronder)? Contacteer mij via het formulier op de contactpagina of rechtstreeks naar één van de contactgegevens die je op die pagina terug vindt. Ik bekijk of een eventuele reparatie mogelijk is, al dan niet kosteloos.

Wholesale

Ben jij een verkooppunt waar de juwelen van Studio A'lien mogelijks passen? Contacteer me dan en we bekijken de mogelijkheden.